1. Piškotki in oglaševanje
 
Pi┼íkotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na va┼í ra─Źunalnik ob obisku na┼íega spletnega mesta in ne ┼íkodijo va┼íi strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik ÔÇô ta lahko shranjevanje pi┼íkotkov po ┼żelji omeji ali onemogo─Źi.┬á
 
Pi┼íkotki niso ┼íkodljivi in so vedno ─Źasovno omejeni.
 
Uporabo pi┼íkotkov v Evropski uniji (EU) dolo─Źa┬áDirektiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere ─Źlen, ki se nana┼ía na pi┼íkotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.
 
V slovenski zakonodaji uporabo pi┼íkotkov dolo─Źa┬áZakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list ┼ít. 109/2012), katerega 157. ─Źlen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.
 
Spletna stran www.cpa.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Ve─Ź o pi┼íkotkih┬áTUKAJ
 
2.  Varovanje osebnih podatkov
 
Splošno
 
Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izklju─Źno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spo┼ítuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih za┼í─Źiti pred kakr┼ínimikoli kr┼íitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed podro─Źij, kateremu podjetje posve─Źa izredno skrb in pozornost, saj se zaveda ob─Źutljive narave tega podro─Źja.
 
Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v dolo─Źenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, ┼ít. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, ┼ít. 109/12, 110/13, 40/14 ÔÇô ZIN-B, 54/14 ÔÇô odl. US, 81/15 in 40/17) in Splo┼íno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation ÔÇô GDPR).
 
Uporaba osebnih podatkov
 
Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslove za dostavo
  • naslov elektronske po┼íte (uporabni┼íko ime)
  • geslo v ┼íifrirani obliki
  • kontaktno telefonsko ┼ítevilko
  • dr┼żavo bivanja
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

 
Za pravilnost, popolnost in a┼żurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.
Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.
Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. 
Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na obmo─Źju Republike Slovenije ter jih ne izna┼ía v druge dr┼żave.

 

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.cpa.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izklju─Źno za potrebe izvedbe in dostave naro─Źila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naro─Źilu na novice preko elektronske po┼íte, uporabnik dovoljuje podjetju CPA d.o.o., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju CPA d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzor─Źenja, anketiranja in statisti─Źne obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obve┼í─Źanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za po┼íiljanje novic preko elektronske po┼íte, telefonske ┼ítevilke ali Facebook Messengerja in drugega oglasnega gradiva, obve┼í─Źanju uporabnikov o storitvah spletnega centra www.cpa.si in podjetja CPA d.o.o., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Navedene podatke lahko podjetje CPA d.o.o., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko ─Źasa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 3 mesece za udele┼żence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naro─Źnika na novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V ─Źasu upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo mo┼żnost vpogleda in a┼żuriranja podatkov v bazi podatkov.

 

Od prejemanja sporo─Źil preko posameznih komunikacijskih kanalov se lahko posameznik kadar koli odjavi. Odjavite se lahko z obvestilom na na┼í email: info@cpa.si

 

Enkratno obvestilo o poteku rezervacije izdelkov preko Facebook Messengerja

Ob dodajanju izdelka v ko┼íarico je izdelek za─Źasno rezerviran za nakup, kar omogo─Źa brezskrbno nakupno izku┼ínjo. Neposredno pod gumbom ÔÇťV ko┼íaricoÔÇŁ je na vidnem mestu Facebookov vti─Źnik ÔÇťSend to MessengerÔÇŁ, ki ponudniku omogo─Źa, da ob poteku rezervacije izdelkov po┼ílje uporabniku enkratno sporo─Źilo, ki uporabnika obvesti o poteku rezervacije, o spremenjeni ceni izdelka ali bolj┼íi ponudbi za izdelek.

Vti─Źnik za po┼íiljanje enkratnega sporo─Źila ponudniku posreduje anonimiziran za─Źasni podatek ÔÇťFacebook temporary PSIDÔÇŁ, ki omogo─Źa po┼íiljanje sporo─Źil za omejen ─Źas in ni dolo─Źljiv. Vti─Źnik ponudniku ne omogo─Źa hrambe osebnih podatkov, zato se ti ne hranijo.

─îe uporabnik enkratnega sporo─Źila ne ┼żeli prejemati, lahko to enostavno in kadar koli onemogo─Źi na 3 na─Źine:

  • Pred klikom na gumb V ko┼íarico odkljuka polje ÔÇťSend to messengerÔÇŁ
  • Ob prejemu prvega sporo─Źila klikne na povezavo ÔÇťOdjavaÔÇŁ in se tako trajno odjavi od prejemanja enkratnih sporo─Źil o rezervaciji ko┼íarice ÔÇô tudi ─Źe je vti─Źnik ob naslednjem nakupu obkljukan

 
Izvajanje politike zasebnosti
 
Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.
Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolo─Źili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dol┼żnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dol┼żne upo┼ítevati ta dolo─Źila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dol┼żnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja ─Źasovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.
 
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekli─Źejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporo─Źijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse ┼íe neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.
 
Varstvo otrok
 
Oglasna sporo─Źila bodo jasno razvidna (upo┼ítevajo─Ź starost) in jasno lo─Źena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkori┼í─Źala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izku┼íenj ali ob─Źutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naro─Źil od nekoga, za katerega ve, ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih star┼íev ali skrbnikov.┬á
 
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.  
 
Pravica do obve┼í─Źanja in izbrisa
 
Pravico imate do informacij o va┼íih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Poobla┼í─Źena oseba za varstvo osebnih podatkov je Anja Babij, CPA d.o.o. ─îe imate vpra┼íanja glede izbrisa, predelave ali uporabe va┼íih podatkov, se obrnite na: info@cpa.si ali nam po┼íljite zahtevek po po┼íti.
 
Obvestila o stanju naro─Źila: Pridr┼żujemo si pravico, da vas na telefonsko ┼ítevilko, ki ste jo vpisali v postopku naro─Źila, preko sms sporo─Źila obvestimo, ko je va┼íe naro─Źilo odpremljeno ali ko je naro─Źilo pripravljeno za osebni prevzem. ─îe artikli za osebni prevzem niso bili prevzeti ve─Ź kot 5 dni, si pridr┼żujemo pravico klica na posredovano telefonsko ┼ítevilko, kot opomnik za prevzem artiklov.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta va┼íe ime, telefonska ┼ítevilka in elektronski naslov z va┼íim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obve┼í─Źanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, ─Źe je ob naro─Źilu obkljukano posebno polje, ki vam omogo─Źa prijavo na obvestila.┬á

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporo─Źilom na info@cpa.si ali s klikom na povezavo ┬╗Odjavi tukaj┬ź na dnu promocijskih elektronskih sporo─Źil.

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

  • Pravica do pozabe ÔÇô v kolikor posameznik ne ┼żeli ve─Ź, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbri┼íejo.
  • Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
  • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vlo┼żiti prito┼żbo.
  • Pravica do prenosljivosti ÔÇô posameznik lahko, v kolikor to ┼żeli, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splo┼íno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Pravica do pravnega sredstva in sankcije ÔÇô posameznik ima pravico vlo┼żiti prito┼żbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odlo─Źitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do od┼íkodnine in odgovornosti.
  • Pravica ne biti podvr┼żen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
  • Pravica do umika soglasja ÔÇô posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega tr┼żenja

 
Postopek uveljavljanja pravic
 
Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se ti─Źejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@cpa.si
Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da doka┼że, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
 
Podjetje osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekli─Źe soglasje za prejemanje elektronskih sporo─Źil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov info@cpa.si) ali zahteva, da podjetje njegove osebne podatke nemudoma u─Źinkovito in trajno izbri┼íe, tako da v celoti izbri┼íe uporabnikov uporabni┼íki profil pri ponudniku.
 
Dodatno
 
Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogo─Źil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen ─Źe bi to od njega zahtevale dr┼żavne oblasti, ─Źe je taka obveznost dolo─Źena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodi┼í─Źi ali drugimi dr┼żavnimi organi ter za za┼í─Źito in uresni─Źevanje zakonitih interesov podjetja.
 
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naro─Źilu nakupa izdelkov, vklju─Źno z vsebino naro─Źil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli ┼íkodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za po┼íiljanje promocijske elektronske po┼íte ali drugega neza┼żelenega promocijskega materiala, razen za po┼íiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naro─Źil oz. s katerimi bo izrecno sogla┼íal. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statisti─Źnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kr┼íena v nobeni obliki.┬á
 
 
Dostavni slu┼żbi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske po┼íte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, ─Źe bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske ┼ítevilke pa le, ─Źe bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini pri┼ílo do te┼żav.
 

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalci zapustijo komentarje na spletnem mestu, zbiramo podatke, prikazane v oddanem obrazcu, in tudi naslov IP obiskovalca, ki pomaga odkriti ne┼żeleno po┼íto.

Storitvi Gravatar lahko dobite anonimiziran niz, ustvarjen s svojega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da vidite, ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja.

Kontaktni obrazci

Osnovni podatki oddani preko kontaktnega obrazca. Te osebne podatke hranimo za ─Źas poslovne komunikacije

Piškotki za prijavo in registracijo

─îe imate ra─Źun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili za─Źasni pi┼íkotek, da ugotovimo, ali va┼í brskalnik sprejema pi┼íkotke. Ta pi┼íkotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavr┼żen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bo sistem dodal ve─Ź pi┼íkotkov, ki shranijo vpisane podatke. Pi┼íkotki za prijavo trajajo dva dni, mo┼żnosti pi┼íkotkov pa trajajo eno leto. ─îe izberete ┬╗Zapomni si me┬ź, bo va┼ía prijava trajala dva tedna. ─îe se odjavite iz svojega ra─Źuna, bodo pi┼íkotki za prijavo odstranjeni.

Statistika

Google Analytics
Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

Onemogo─Źanje pi┼íkotkov

Vi odlo─Źite, ali boste dovolili shranjevanje pi┼íkotkov na va┼íi napravi. Nastavitve za pi┼íkotke lahko nadzirate in spreminjate v va┼íem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

─îe spremenite ali izbri┼íete brskalnikovo datoteko s pi┼íkotki, spremenite ali nagradite va┼í brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogo─Źiti pi┼íkotke. Postopek za upravljanje in brisanje pi┼íkotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. ─îe pri tem potrebujete pomo─Ź, lahko pogledate v brskalnikovi pomo─Źi uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogo─Źite tudi na naslednji┬ápovezavi.