POTAPLJAŠKI TEČAJI

Pod našim okriljem delujeta potapljaški center SDI-TDI-ERDI Slovenija in Poseidon rebreather center. Tekom celega leta izvajamo potapljaške tečaje ene izmed mednarodno najbolj priznanih šol International Training s svojimi programi.

Scuba Diving International

Organizacija SDI je bila ustanovljena leta 1999 in je zrasla iz uspešnega sestrskega podjetja TDI (Technical Diving International), ki je največja svetovna organizacija za tehnično potapljanje, SDI pa tako njena rekreacijska veja.

Filozofija SDI je, da se rekreacijsko potapljanje z vključevanjem novih potapljaških tehnologij pripelje na višjo raven. Prav tako je SDI edina organizacija, ki pri usposabljanju potapljačev že od samega začetka omogoča dostop do sodobnega potapljaškega računalnika. Učni načrt je pri programih SDI zasnovan tako, da udeležence pelje od začetne stopnje do stopnje na ravni inštruktorja. Potapljači, ki so napredovali skozi rekreativni program SDI so nato pripravljeni, da napredujejo v programih tehničnega potapljanja.

Uradna stran

Technical Diving International

TDI je največja svetovna organizacija za tehnično potapljanje. Programi usposabljanja po programu TDI so namenjeni že bolj naprednim potapljačem in ponujajo potapljanje z dihalnimi aparati na zaprti krog (Rebreather), jamsko potapljanje in uporabo mešanic dihalnih plinov. TDI ponuja tečaje in certificiranja za potapljače in inštruktorje.

Uradna stran

Emergency Response Diving International

ERDI je največja mednarodna potapljaška šola za šolanje poklicnih potapljačev in je del krovne organizacije International Training, ki pod sabo združuje še šoli SDI (Scuba Diving International) in TDI (Technical Diving International). Njena glavna naloga je usposabljanje t.i. Public Safety potapljačev, ki prihajajo iz vrst policije, gasilcev in drugih reševalnih enot. Pri tovrstnem potapljanju gre za nekakšno mešanico vseh potapljaških disciplin, ki jih lahko najdemo v potapljaški industriji. Šolanje potapljačev po programih ERDI je podrejeno predvsem enemu cilju, in sicer zmanjšanju števila nesreč, povezanih z vodnim okoljem. Usposabljanja zajemajo praktično vse znane vodne pogoje od divjih do onesnaženih voda, ter različne specialnosti, kot je delo z neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, itd. Potapljači se šolajo v teoretičnem in praktičnem znanju. Vsi ERDI programi so v skladu s standardi OSHA in NFPA.

Uradna stran

Potapljaške tečaje izvajamo v manjših skupinah, saj lahko le tako zagotovimo kvalitetno in varno učenje pod budnim očesom naših izkušenih potapljaških inštruktorjev. Na željo so možni tudi individualni tečaji. Kot prvi in edini v Sloveniji smo tudi zelo ozko specializirani za usposabljanje potapljačev reševalcev po programih – ERDI Public Safety Diver. Ti programi presegajo rekreativno stopnjo potapljanja in so primerni samo za profesionalne potapljače. Vsi programi so potrjeni s strani Slovenske potapljaške zveze.

Preglejte našo pestro ponudbo v novi e-trgovini

*KMALU Z VAMI! Potapljaška in ostala oprema vrhunskih proizvajalcev..

TRGOVINA