REBREATHER TRY DIVE – Gornja Radgona 13.2.2016

Pa se je kon─Źno za─Źelo! V soboto 13. januarja smo skupaj s ─Źlani gasilsko potaplja┼íkega dru┼ítva GA-PO-RA opravili prve poizkusne potope z aparati na zaprti krog (Rebreatherji). Na potop smo se odpravili v odprti bazen v Bad Radkersburg, kjer se lahko potopite do globine ┼ítirih metrov. Odpravo sta vodila Ga┼íper Ko┼íir, na┼í glavni serviser in in┼ítruktor potapljanja ter vodilni pod vodo, Simon Las, eden od prvih dveh slovenskih in┼ítruktorjev┬ápotapljanja┬áza aparate na zaprti dihalni krog Poseidon MKVI in Poseidon Se7en.

Novih znanj in do┼żivetij ┼żeljni potaplja─Źi in potaplja─Źica so se najprej seznanili s teoreti─Źnimi osnovami potapljanja na zaprti krog, delovanjem in sestavnimi deli Poseidonovih rebreatherjev. Sledile so ┼íe zadnje priprave in kontrola pri bazenu in prva dva potaplja─Źa sta bila ┼że pod gladino.

Za odli─Źno organizacijo in super pogostitev se zahvaljujemo PGD GA-PO-RA, ┼íe posebej vsem ─Źlanom, prisotnim pri potopu!

Ve─Ź o┬áPoseidon MKVI in Poseidon Se7en.

Vsi zainteresirani za poizkusni potop z rebreatherji Poseidon MKVI in Poseidon Se7en, nas lahko kontaktirate na info@cpa.si ali gasper.kosir@cpa.si.

Foto: Gašper Košir