SDI POTAPLJAŠKI PROGRAMI

Filozofija SDI je, da se rekreacijsko potapljanje z vključevanjem novih potapljaških tehnologij pripelje na višjo raven. Prav tako je SDI edina organizacija, ki pri usposabljanju potapljačev že od samega začetka zahteva uporabo sodobnega potapljaškega računalnika. Učni načrt je pri programih SDI zasnovan tako, da udeležence pelje od začetne stopnje do stopnje na ravni inštruktorja. Potapljači, ki so napredovali skozi rekreativni program SDI so nato pripravljeni, da napredujejo v programih tehničnega potapljanja.

     Prenesite si shemo programa

SDI OPEN WATER SCUBA DIVER

V začetnem tečaju SDI OWD potapljač pridobi potrebno znanje iz vodnih okolij, fizike in fiziologije ter se nauči osnovnih spretnosti pri potapljanju, uporabljati potapljaško opremo, načrtovati potop in osnovnih tehnik reševanja ter postopkov v sili.

Pogoji za udeležbo: 18 let (15 let s soglasjem staršev)

Trajanje tečaja: 20 ur

Po uspešnem zaključku programa lahko tečajniki izvajajo nadzorovane potope v pogojih in okoljih, ki so jih spoznali na tečaju ter nadaljujejo svojo potapljaško pot z vpisom v naprednejše programe kot so SDI Advanced Adventure Diver, SDI Advanced Diver

SDI ADVANCED ADVENTURE DIVER

Tečaj je namenjen certficiranim SDI OWD potapljačem, ki želijo nadgraditi svoje znanje in napredovati v naprednejše programe. Zavzema osnovna znanja iz petih različnih specialnosti, med katerimi temelj predstavljata program SDI Deep Diver in SDI Navigation Diver, ostale tri pa si tečajnik izbere sam (Advanced Buoyancy Control, Altitude Diver, Boat Diver, Computer Nitrox Diver, Drift Diver, Marine Ecosystem Awareness,..). Za opravljen tečaj je potrebno opraviti po en potop za vsako izbrano specialnost. Pregled osnovnih znanj ne pomeni, da tečajnik po zaključku prejme 6 certifikatov, ampak samo enega.

Pogoji za udeležbo: SDI OWD ali ekvivalentno + 18 let (SDI Junior Open Water Scuba Diver + 10 let, s soglasjem staršev)

Po uspešnem zaključku je tečajniku omogočen vpis v program Rescue Diver ali programe specialnosti

SDI ADVANCED DIVER

Tečaj je namenjen certficiranim SDI OWD in SDI AAD potapljačem, ki želijo nadgraditi svoje znanje, izpopolniti in pridobiti nove spretnosti ter s tem vstopati v naprednejše programe. Vaš inštruktor vas bo vodil skozi štiri izbrane specialnosti SDI razvojnega programa in po 25ih opravljenih potopih boste pridobili certifikat SDI Advanced Diver in certifikat za štiri izbrane specialnosti.

Pogoji za udeležbo: SDI OWD ali ekvivalentno + 18 let (SDI Junior Open Water Scuba Diver + 10 let, s soglasjem staršev)

Po uspešnem zaključku je tečajniku omogočen vpis v program Rescue Diver

SPECIALITY DIVER

Ozka dodatna usposabljanja, vezana na točno določeno zvrst rekreativnega potapljanja. Pogoj za udeležbo na usposabljanjih je uspešno opravljen začetni tečaj SDI Open Water Diver. Tečajniki lahko izbirajo med naslednjimi specialnostmi:

Nitrox Diver

Wreck Diver

Deep Diver

Dry Suit Diver

Underwater Navigation Diver

Underwater Photography / Video Diver

Sidemount Diver

DPV Diver

Search and Recovery Diver

CPROX 1st AED

Full Face Mask Diver

Night / Limited Visibility Diver in druge

RESCUE DIVER

Tečaj je namenjen razvijanju znanja in spretnosti, ki so potrebne za učinkovito reševanje potapljačev in prvo pomoč v primeru izrednih razmer. Naučili se boste spretnosti kot so samoreševanje, reševanje sopotapljača, prepoznavanje in pomoč paničnim potapljačem, nudenje prve pomoči, iskanje pogrešanih ipd.

Pogoji za udeležbo: SDI AD oz. OWD s 40 potopi ali ekvivalentno + tečaj oživljanja, prve pomoči in nudenja kisika + 18 let (15 let s soglasjem staršev)

Po uspešnem zaključku je tečajniku omogočen vpis v program SDI Master Diver in SDI Divemaster

SDI MASTER SCUBA DIVER

Najvišja licenca rekreativne veje potapljanja z avtonomno opremo.

Pogoji za udeležbo: opravljena programa SDI AD in RD ali ekvivalentno ter 50 potopov

SDI DIVEMASTER

Prva profesionalna stopnja oziroma profesionalna licenca rekreativnega potapljanja. SDI Divemaster je potapljač vodnik, ki lahko vodi skupino že izšolanih potapljačev na potop ali asistira Inštruktorju.

Pogoji za udeležbo: 18 let + SDI AD ali ekvivalentno + SDI RD ali ekvivalentno + obnovljen tečaj prve pomoči, oživljanja in nudenja kisika + 40 potopov

Po uspešnem zaključku je tečajniku omogočen vpis v program SDI Assistant Instructor ali SDI Instructor

SDI INSTRUCTOR

Tečaj je sestavljen iz dveh delov:

  1. IDC – potapljač se pripravlja za delo inštruktorja in uri,
  2. IEC – teoretični in praktični preizkus za inštruktorja potapljanja

Pogoji za udeležbo: 18 let +100 potopov + 6 mesecev certificiran potapljač + SDI Divemaster oz. Assistant Instructor ali ekvivalentno + obnovljen tečaj prve pomoči, oživljanja in nudenja kisika

Preglejte našo pestro ponudbo v novi e-trgovini

*KMALU Z VAMI! Potapljaška in ostala oprema vrhunskih proizvajalcev..

TRGOVINA