SDI POTAPLJAŠKI PROGRAMI

Filozofija SDI je, da se rekreacijsko potapljanje z vklju─Źevanjem novih potaplja┼íkih tehnologij pripelje na vi┼íjo raven. Prav tako je SDI edina organizacija, ki pri usposabljanju potaplja─Źev ┼że od samega za─Źetka zahteva uporabo sodobnega potaplja┼íkega ra─Źunalnika. U─Źni na─Źrt je pri programih SDI zasnovan tako, da udele┼żence pelje od za─Źetne stopnje do stopnje na ravni in┼ítruktorja. Potaplja─Źi, ki so napredovali skozi rekreativni program SDI so nato pripravljeni, da napredujejo v programih tehni─Źnega potapljanja.

     Prenesite si shemo programa

SDI OPEN WATER SCUBA DIVER

V za─Źetnem te─Źaju SDI OWD potaplja─Ź pridobi potrebno znanje iz vodnih okolij, fizike in fiziologije ter se nau─Źi osnovnih spretnosti pri potapljanju, uporabljati potaplja┼íko opremo, na─Źrtovati potop in osnovnih tehnik re┼íevanja ter postopkov v sili.

Pogoji za udele┼żbo: 18 let (15 let s soglasjem star┼íev)

Trajanje te─Źaja: 20 ur

Po uspe┼ínem zaklju─Źku programa lahko te─Źajniki izvajajo nadzorovane potope v pogojih in okoljih, ki so jih spoznali na te─Źaju ter nadaljujejo svojo potaplja┼íko pot z vpisom v naprednej┼íe programe kot so SDI Advanced Adventure Diver, SDI Advanced Diver

SDI ADVANCED ADVENTURE DIVER

Te─Źaj je namenjen certficiranim SDI OWD potaplja─Źem, ki ┼żelijo nadgraditi svoje znanje in napredovati v naprednej┼íe programe. Zavzema osnovna znanja iz petih razli─Źnih specialnosti, med katerimi temelj predstavljata program SDI Deep Diver in SDI Navigation Diver, ostale tri pa si te─Źajnik izbere sam (Advanced Buoyancy Control, Altitude Diver, Boat Diver, Computer Nitrox Diver, Drift Diver, Marine Ecosystem Awareness,..). Za opravljen te─Źaj je potrebno opraviti po en potop za vsako izbrano specialnost. Pregled osnovnih znanj ne pomeni, da te─Źajnik po zaklju─Źku prejme 6 certifikatov, ampak samo enega.

Pogoji za udele┼żbo: SDI OWD ali ekvivalentno + 18 let (SDI Junior Open Water Scuba Diver + 10 let, s soglasjem star┼íev)

Po uspe┼ínem zaklju─Źku je te─Źajniku omogo─Źen vpis v program Rescue Diver ali programe specialnosti

SDI ADVANCED DIVER

Te─Źaj je namenjen certficiranim SDI OWD in SDI AAD potaplja─Źem, ki ┼żelijo nadgraditi svoje znanje, izpopolniti in pridobiti nove spretnosti ter s tem vstopati v naprednej┼íe programe. Va┼í in┼ítruktor vas bo vodil skozi ┼ítiri izbrane specialnosti SDI razvojnega programa in po 25ih opravljenih potopih boste pridobili certifikat SDI Advanced Diver in certifikat za ┼ítiri izbrane specialnosti.

Pogoji za udele┼żbo: SDI OWD ali ekvivalentno + 18 let (SDI Junior Open Water Scuba Diver + 10 let, s soglasjem star┼íev)

Po uspe┼ínem zaklju─Źku je te─Źajniku omogo─Źen vpis v program Rescue Diver

SPECIALITY DIVER

Ozka dodatna usposabljanja, vezana na to─Źno dolo─Źeno zvrst rekreativnega potapljanja. Pogoj za udele┼żbo na usposabljanjih je uspe┼íno opravljen za─Źetni te─Źaj SDI Open Water Diver. Te─Źajniki lahko izbirajo med naslednjimi specialnostmi:

Nitrox Diver

Wreck Diver

Deep Diver

Dry Suit Diver

Underwater Navigation Diver

Underwater Photography / Video Diver

Sidemount Diver

DPV Diver

Search and Recovery Diver

CPROX 1st AED

Full Face Mask Diver

Night / Limited Visibility Diver in druge

RESCUE DIVER

Te─Źaj je namenjen razvijanju znanja in spretnosti, ki so potrebne za u─Źinkovito re┼íevanje potaplja─Źev in prvo pomo─Ź v primeru izrednih razmer. Nau─Źili se boste spretnosti kot so samore┼íevanje, re┼íevanje sopotaplja─Źa, prepoznavanje in pomo─Ź pani─Źnim potaplja─Źem, nudenje prve pomo─Źi, iskanje pogre┼íanih ipd.

Pogoji za udele┼żbo: SDI AD oz. OWD s 40 potopi ali ekvivalentno + te─Źaj o┼żivljanja, prve pomo─Źi in nudenja kisika + 18 let (15 let s soglasjem star┼íev)

Po uspe┼ínem zaklju─Źku je te─Źajniku omogo─Źen vpis v program SDI Master Diver in SDI Divemaster

SDI MASTER SCUBA DIVER

Najvišja licenca rekreativne veje potapljanja z avtonomno opremo.

Pogoji za udele┼żbo: opravljena programa SDI AD in RD ali ekvivalentno ter 50 potopov

SDI DIVEMASTER

Prva profesionalna stopnja oziroma profesionalna licenca rekreativnega potapljanja. SDI Divemaster je potaplja─Ź vodnik, ki lahko vodi skupino ┼że iz┼íolanih potaplja─Źev na potop ali asistira In┼ítruktorju.

Pogoji za udele┼żbo: 18 let + SDI AD ali ekvivalentno + SDI RD ali ekvivalentno + obnovljen te─Źaj prve pomo─Źi, o┼żivljanja in nudenja kisika + 40 potopov

Po uspe┼ínem zaklju─Źku je te─Źajniku omogo─Źen vpis v program SDI Assistant Instructor ali SDI Instructor

SDI INSTRUCTOR

Te─Źaj je sestavljen iz dveh delov:

  1. IDC ÔÇô potaplja─Ź se pripravlja za delo in┼ítruktorja in uri,
  2. IEC ÔÇô teoreti─Źni in prakti─Źni preizkus za in┼ítruktorja potapljanja

Pogoji za udele┼żbo: 18 let +100 potopov + 6 mesecev certificiran potaplja─Ź + SDI Divemaster oz. Assistant Instructor ali ekvivalentno + obnovljen te─Źaj prve pomo─Źi, o┼żivljanja in nudenja kisika

Preglejte našo pestro ponudbo v novi e-trgovini

*KMALU Z VAMI! Potapljaška in ostala oprema vrhunskih proizvajalcev..

TRGOVINA